zondag 20 maart 2016

Storm in Kumi

Afgelopen vrijdagmiddag is er een flinke storm geweest die veel schade heeft veroorzaakt op het ziekenhuisterrein en de omgeving. Zelf waren we deze dag in Kampala, maar werden eind van de middag door verschillende medewerkers gebeld en zijn de dag erna naar huis gekomen.
 
Een deel van het Bakery dak is volledig eraf, maar de staff heeft gelukkig de machines en spullen op tijd kunnen weghalen. Ook het ziekenhuis heeft twee gebouwen die flink beschadigd zijn, waaronder de medicijnopslag. En in totaal zijn van acht staff huizen de daken deels of geheel eraf gewaaid. Een aantal gezinnen zijn dan ook tijdelijk elders ondergebracht.
 
Ons huis is ook niet onbeschadigd gebleven: enorme takken van een grote boom zijn terecht gekomen op het afdak boven de voordeur en deels langs het dak. De voordeur was volledig geblokkeerd en binnen was het behoorlijk nat op de vloeren. We konden dus gelijk aan de slag met takken weghalen en dweilen. In de tuin is op de banda (rond huisje met rieten dak) een flinke tak gevallen.

Verder zijn er vele houten elektriciteitspalen op het terrein omgevallen dus voorlopig zitten we zonder stroom, naast de kosten en tijd om alles weer op te bouwen. Maar het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen.
Ook in de kerk werd daar vanmorgen aandacht aan gegeven, ondanks alles is dat echt iets om dankbaar voor te zijn! Het kerkgebouw is overigens ook beschadigd: het dak is aan één kant opgetild door de storm en hoewel grotendeels weer terug gevallen, is de schade flink. Maar vanmorgen zijn er zes kinderen gedoopt (palmzondag), waaronder de baby van David Richard Ajatum, één van onze farm mannen. Een mooie gebeurtenis na de storm van twee dagen terug.

 
 
Dak van de Bakery
Onbewoonbaar huis

Dominee doopt de kinderen in zijn armen
Samen met haar vriendinnetje Tracey en Grace teruglopen naar huis

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten