donderdag 26 oktober 2017

AfriPadsDe Rotary Club Kumi heeft samen met een Rotary Club uit de Verenigde Staten een project gedaan: het Dignity Project met als doel het verhogen van de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen van jonge meiden in deze regio. Veel meisjes missen maandelijks meerdere dagen tot een week school omdat ze geen maandverband kunnen kopen en vaak zelfs nauwelijks ondergoed hebben. Er is sprake van veel onwetendheid en zelfs een schande op ongesteld zijn, zelfs docenten willen de meisjes geen hand geven in deze dagen en ze worden als onrein gezien. Hierdoor lopen velen een grote achterstand op en moeten schooljaren overdoen, waardoor ze soms zelfs de basisschool niet afmaken. Voor de toekomst van deze groep kinderen is het echt een groot probleem.

Ouke is inmiddels ruim twee jaar lid van Kumi Rotary met als taak het begeleiden van de projecten en was dus betrokken bij de organisatie en uitvoering.
Met financiering vanuit Amerika waren er dozen vol AfriPads aangekocht (uitwasbaar maandverband), honderden onderbroekjes en grote blokken zeep.

Op vrijdagochtend begin oktober gingen de Rotarians, vier mannen en zes dames, op weg naar in totaal vijf basisscholen in de regio. Hier werden de meisjes uit de hoogste klassen verzameld om uitleg te krijgen over het gebruik van de AfriPads. Vervolgens kregen alle meiden een pakje AfriPads (4 stuks), drie leuk gekleurde onderbroekjes en een groot stuk zeep. Het werd met gejuich in ontvangst genomen en ze zaten vol verwondering te kijken naar de spullen die ze gekregen hadden.
Rotary kan misschien een stoffig imago hebben, maar een project als dit kan de kwaliteit van het leven en zelfs de toekomst van deze jonge meiden in Kumi verbeteren, dat zou een geweldig resultaat zijn van deze internationale samenwerking!

Dozen vol AfriPads

Anne in haar schooluniform helpt mee met uitdelen!
 
In de schaduw van een grote boom luisteren naar de uitleg
 
Ondertussen waren wij snel alle onderbroekjes aan het vouwen!

Honderden schoolmeisjes hebben AfriPads gekregen! Rotary bedankt!!!
 
3 opmerkingen:

  1. Hoi Ouke en Hanneke, wat fijn voor al die meisjes dat ze nu gewoon door kunnen met de dagelijkse bezigheden tijdens hun maandelijkse periode.
    En wat wordt Anne al groot. Heel mooi om haar mee te zien helpen en haar tussen de meisjes daar te zien.
    Groetjes Daniƫlle

    BeantwoordenVerwijderen