woensdag 28 februari 2018

Water in 2018


Sikko, Ouke en omgeving kijken gespannen toe of de pomp weer gaat werken!
Deze week is er voor het eerst dit jaar regen gevallen! Het is natuurlijk afwachten, maar het lijkt erop dat we niet weer een lange droogte gaan hebben zoals in 2017.

Verder zijn we met water bezig op een andere manier: er is op de farm vaak onvoldoende water om de troggen te vullen, wat zeker in het droge seizoen een probleem is. Op het ziekenhuisterrein hebben we een oude waterpomp na vele jaren opnieuw in werking gebracht. Hopelijk zal dit voor voldoende water zorgen op de melkboerderij zodat de kudde in de toekomst steeds verder uitgebreid kan worden.

Moederkoe met pasgeboren kalfje
Als de regens echt gaan doorzetten, kunnen we de velden gaan ploegen en inzaaien.
Ook voor de koeien zal het een positieve verandering zijn om na vier maanden kuil eten, straks hopelijk weer vers gras te kunnen grazen. Daarnaast zijn er in de afgelopen periode een aantal kalfjes geboren, waardoor de melkproductie ook weer wat omhoog gegaan is. De melk is nu binnen no time, nog warm van de koe, verkocht en er zijn veel aanvragen uit de omgeving, dus we hopen in de komende maanden het sales netwerk uit te breiden!
 
Iedereen is hoopvol over het komende regenseizoen, dus laat het hemelwater maar komen!

Geen stof maar druppels op de voorruit!

2 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat er weer regen is! Veel succes komend seizoen :-)

  Groetjes,
  Pieter en Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed om te horen en te zien dat er kalfjes zijn geboren. En ik duim voor iedereen daar voor een goed regenseizoen.
  Heel veel succes weer daar en een knuffel voor Anne.

  Groetjes Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen