zondag 3 juli 2011

Ground Breaking Ceremony

Sinds onze aankomst in Kumi Hospital zijn we aan de slag gegaan met het energieproject. In de Building Committee ontstond een idee het project feestelijk te openen, om aandacht te geven aan de positieve veranderingen die doorgevoerd gaan worden rondom het energieprobleem.
Maandag 30 mei hebben we op het bouwterrein de Ground Breaking Ceremony gehouden.
Alle medewerkers van Kumi Hospital, een aantal belangrijke locale politieke figuren (LC1 en LC3), de aannemer en zijn team (Prio Uganda Limited) waren uitgenodigd. Wij waren hier uiteraard ook bij en hadden de taak om samen met de dominee en het districtshoofd met lokaal gereedschap de grond officieel te openen. Daarnaast heeft Ouke ook een toespraak gehouden, waarin hij kort vertelde over de Stichting Kyoga, het energieproject en het doel van de ESCo.
Omdat we soort van belangrijk waren, hadden we ons best gedaan er netjes uit te zien: Ouke strak in pak en Hanneke in een traditionele Ugandeese jurk (geleend van een lieve collega).
Bij aankomst op het bouwterrein, kreeg Ouke een bloemenkrans van stof omgehangen. De ochtend bestond uit toespraken, muziek (een lokale band met houten muziekinstrumenten) en dans, een sketch over leven in het donker en uiteraard eten ter afsluiting. In Uganda is het gebruikelijk om tijdens een feest een (kleine) maaltijd aan te bieden aan alle gasten. Dus aan het einde van de Ground Breaking Ceremony hebben we gezellig met elkaar gegeten.
Het was een geslaagde ochtend waar veel enthousiaste reacties op kwamen. Het was goed om iedereen te laten zien dat het project echt van start is gegaan!

5 opmerkingen:

 1. Wat zien jullie er prachtig uit!
  Bram

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig dat jullie dit allemaal mee mogen maken zeg. En ook erg leuk dat Wies ook bij jullie langs is gekomen.Liefs Jos en Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Hanneke, zo'n jurk (lijkt me trouwens lekker warm?!). Succes met het project!
  Janneke, Sander en Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ouke en Hanneke.Voor Marianne, oma en ik is dit de eerste keer dat we jullie site bekijken. We hebben er wel al veel over gehoord, want jullie zijn wel het gesprek van de dag. Ziet er zeer indrukwekkend uit en minder primitef als we dachten. Prachtig huis. mooie omgeving. Hanneke je lijkt iets magerder geworden te zijn. Oma is helemaal onder de indruk dat met de moderne techniek jullie zo dicht bij ons zijn. Misschien kunnen we eens skypen met beeld. Dat zal nog meer indruk maken. bv op de fami;liedag welke gepland staat eind augustus. Dan is de wereld helemaal verreningd. Ouke van harte gefeliciteerd met je verjaardag welke je nu in het buitenland viert. We denekn aan jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hej Han en Ouk!!!

  HOERAAAAAA!!!!!!!!!!!!!Gefeliciteerd met je verjaardag Ouke! wij hebben taart, popcorn en oma is op bezoek! Aan deze kant feest bij jullie zo te zien ook! En een mooier kado dat het project officieel gestart is kun je niet krijgen! Maak er een geweldig project van en een fijne verjaardag!

  Liefs
  Jojanneke en Nienke
  (Fotos KASBOEK VIII volgen!)

  BeantwoordenVerwijderen