zaterdag 21 januari 2012

Steun voor Kumi

Op verschillende manieren worden de mensen rondom Kumi Hospital ondersteund vanuit Nederland. Naast een financiële bijdrage aan het energieproject, geven familie en vrienden kleding, speelgoed en spullen mee of sturen dit alles op per post. Hierdoor kunnen we patiënten, dorpelingen en medewerkers van het ziekenhuis die het echt nodig hebben, iets geven wat hen kan helpen de kwaliteit van hun leven of werken te vergroten.
Leven in een ontwikkelingsland is moeilijk, ondanks het optimisme wat we om ons heen ervaren. Veel kinderen dragen bijvoorbeeld kapotte kleding en lopen op blote voeten of collega’s hebben geen pen om de patiëntendossiers in te vullen. Relatief kleine dingen en het gevoel dat mensen aan de andere kant van de wereld aan hen denken, kan al zoveel helpen!
Zo hebben de mannen van Kumi Hospital Farm een shirt gekregen om in te werken, een oude vrouw goede schoenen om de lange afstanden af te leggen, ouders een set kleding voor hun jonge kinderen en kunnen we spullen uitdelen om kinderen spelenderwijs te laten leren en even afleiding bieden van hun ziek zijn. Verder hebben een aantal vrienden geld bij elkaar gelegd om een doos vol leesbrillen aan de Eye Ward te overhandigen tijdens hun bezoek aan Uganda. De patiënten en medewerkers van de oogafdeling zijn erg blij met deze gift, want dit is in Uganda moeilijk verkrijgbaar en zeker in een arme streek als Kumi.
 
Onze (schoon)moeder en zus hebben kleding uitgedeeld aan kinderen in de omgeving die dolblij kwamen aanrennen. Ook hebben ze namens oma een rolstoel kunnen geven aan een Leprapatiënt die te oud is om nog goed op zijn krukken te lopen. Door zijn ziekte heeft hij een kunstbeen en geen tenen meer aan de andere voet, dus de rolstoel was zeer welkom.Het is bijzonder om te merken dat sommigen bij het bedanken voor datgene wat ze ontvangen, vertellen te hopen en bidden dat we nog veel meer mensen zoals hen kunnen helpen.
Er blijven nog vele mogelijkheden om steun te bieden, op vele manieren... Maar alle dankbare gezichten die we tot nu toe hebben mogen zien, willen we graag aan jullie overbrengen, want jouw hulp, maakt net dat ene verschil!

 


 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten