zondag 29 januari 2012

Prepaidmeters en de ESCo manager

Een groot onderdeel van het energieproject is het oprichten van de ESCo, de Energy Service Company waar de prepaid energie zal worden verkocht, duurzame oplossingen voor energiebesparing en trainingen zullen worden aangeboden. Om dit alles te coördineren, hebben we met Stichting Kyoga de functie van ESCo manager ontwikkeld. Om de energie prepaid te kunnen verkopen (energie opladen via een code), is voor alle huizen een geschikte prepaidmeter aangeschaft.

Na een oriëntatie van de mogelijkheden, hebben we gekozen voor een bedrijf uit Zuid-Afrika dat een kwalitatief en betrouwbaar prepaidmeter systeem op de markt heeft gebracht. Na enige tijd konden we de apparatuur in twee delen ophalen bij de douane op Entebbe International Airport. Na een lange procedure van invullen van formulieren en wachten, ging alles met de terreinwagen van het ziekenhuis mee naar Kumi Hospital. Op dit moment worden de prepaidmeters in de staff huizen aangesloten, gaat volgende week de training starten en zal de software geïnstalleerd worden.

Het zoeken van de juiste persoon voor de functie van ESCo manager, was ook een heel proces. Allereerst hebben we een taakomschrijving en vacature opgesteld. Vervolgens zijn we in Soroti naar het hoofdkantoor van de regionale krant geweest om de advertentie te plaatsen. Naar aanleiding hiervan en het ophangen van de vacature op verschillende plekken in het ziekenhuis en daarbuiten, hebben we twaalf brieven binnen gekregen.

Na een eerste selectie, zijn vijf sollicitanten uitgenodigd voor een gesprek. Vervolgens bleven nog twee geschikte kandidaten over, waarna we in de tweede ronde gesprekken, uiteindelijk de definitieve keuze hebben gemaakt. Gelukkig was hij ook nog steeds enthousiast en heeft in het derde gesprek het samenwerkingscontract met Kumi Hospital getekend. Graag stellen we dan ook onze ESCo manager voor: Emesu Oule George!
Na het volgen van een introductietraining in december en afgelopen week de vervolgtraining bij Barefoot, is hij nu officieel dealer van deze systemen op zonne-energie en kan kleine reparaties zelf uitvoeren. Het ondertekenen van de overeenkomst met zowel het ziekenhuis als met Barefoot was een mooi moment in het project! Verder introduceren we Emesu bij andere bedrijven en laten hem kennis maken met allerlei ontwikkelingen rondom duurzame energie.

Aan het begin van dit nieuwe jaar is hij met zijn gezin vanuit Soroti naar het ESCo gebouw verhuisd. In de Hall of Hope heeft Emesu (links) zich samen met zijn vrouw en jongste zoon voorgesteld aan de medewerkers van het ziekenhuis en was de eerste werkdag een feit.
Ze beginnen inmiddels al echt onderdeel te worden van Kumi Hospital en zijn zeer welkom ontvangen. De samenwerking is goed begonnen!

1 opmerking:

  1. Ouke en Hanneke, wat een geweldige verhalen. Ik word hier zeer enthousiast van. Jullie zijn goed bezig, en alles in mij begint te jeuken om daar een keer een kijkje te komen nemen. Heel veel succes jullie met het op weg helpen van Emesu!
    Henry de Gooijer

    BeantwoordenVerwijderen