donderdag 8 oktober 2015

Spelen in Kumi (deel 2)

Als mijn papa en mama aan het werk zijn op de Farm en in de Bakery, mag ik heel vaak mee om lekker te spelen. Meestal zijn er nog meer kinderen en moeders, dat is erg gezellig. Erheen gaan is al leuk, want onderweg roep ik dan naar alle koeien ‘boe’ en ik kan ook al bijna ‘boom’ zeggen.
Meestal gaan we lopen, maar soms gaan we ‘brrroeem’ met de boda of in de draagzak op de fiets, dan zwaai ik naar iedereen!
 

Thuis in de tuin verzamel ik allemaal steentjes en takjes of ik loop over het zandpad om even bij de buren te gaan kijken. Soms krijg ik er ook wat te smikkelen, zoals een passievrucht of vers geroosterde mais.
Als Aron komt om onze tuin bij te houden, vind ik het erg leuk om hem te helpen, want hij kan heel goed verzamelen!
 
Ik speel ook veel met mijn buurmeisje Daniella. Zodra ik haar terug zie komen van school (baby class), begin ik helemaal te lachen en roepen ‘Lala!’. We spelen bijvoorbeeld met een grote fietsband die kan rollen, rennen rondjes over de veranda om het huis of binden met een doek een pop of knuffel op onze rug, net zoals de moeders hier hun baby dragen. Op de dag dat we een nieuwe stoel kregen, gingen we er samen op zitten, naast Stephen die de stoel gemaakt had.
 
Omdat het iedere dag mooi weer is, ben ik veel buiten, maar ook binnen is het leuk. Ik lees heel graag boekjes met papa of mama, soms samen met het kipje op schoot toen deze nog klein was. Mijn papa kan trouwens de beste blokkentorens bouwen, die ik dan mag omgooien! Kleuren met krijtjes en potloden begin ik ook steeds leuker te vinden.
En aan het eind van de dag … lekker in bad en slapen: morgen weer een nieuwe dag om te spelen!
 
 
 

1 opmerking:

  1. Hoi Hanneke, Ouke en Anne.

    Even wat verhalen terug gelezen (liep wat achter). Fijn om te zien op de foto's dat het harde werken zo'n goede oogst op heeft geleverd. Ook mooi om te zien hoe mensen massaal naar die metingen en bijeenkomsten over voeding komen. En hoe leuk om te zien dat Anne het zo goed naar haar zin heeft!

    Zet m op daar! Liefs Sander en Janneke

    BeantwoordenVerwijderen