donderdag 4 februari 2016

Een nieuw jaar in Kumi

Zonsopgang boven de velden naast Kumi Hospital
Begin december zijn we voor bijna zes weken naar Nederland geweest. Naast vergaderen, regelzaken en presentaties voor de UIC en projecten voor Kumi Hospital, hebben we genoten van deze tijd met familie en vrienden: Kerst, Oudjaar en de tweede verjaardag van onze Anne hebben we met elkaar kunnen vieren. Na deze waardevolle weken, zijn we weer naar Uganda vertrokken met zes koffers vol spullen, met name voor de Bakery, Farm en de omgeving om uit te delen. Maar ook dingen voor onszelf die hier niet te krijgen zijn, zoals een fietsstoeltje waardoor Anne niet meer in de draagzak mee hoeft. Ze vindt het nu nog leuker om over de zandpaden tussen de velden door te fietsen. En de mensen die we tegenkomen, vinden het ook prachtig om een vrolijk zwaaiend blond meisje achterop de fiets te zien!

Inmiddels zijn we ruim twee weken terug en gelijk weer volop aan de slag gegaan: er is nog genoeg te doen en het is goed om hier te zijn! Net op tijd ook om onze eerste kuikentjes te zien! Bij thuiskomst waren twee van onze kippen aan het broeden en één moederkip loopt al trots met zes piepkleine kuikens rond.

Opslaghok naast de keuken
Op de farm is de zonnebloemoogst binnen en de bakkerij krijgt op het moment grote orders binnen. Ook de andere projecten staan niet stil. Bij de Adesso basisschool is een voorraadruimte gebouwd welke vanaf dit jaar gebruikt zal worden voor de opslag van mais- en sojameel, suiker, pannen en bekers. Ook dit nieuwe jaar hopen we de leerlingen weer een schoolmaaltijd te kunnen bieden via het Porrigde Project!

Afgelopen zaterdag waren we uitgenodigd bij COHAD, een Australische Stichting van vrienden (Children Of Hope And Dignity) die kansarme kinderen een toekomst probeert te geven. Er was een Nieuwjaars-lunch georganiseerd voor de jongens en meisjes die niet in het weeshuis wonen, maar wel ondersteund worden om naar school te kunnen. Anne vond het prachtig om alle kinderen een ballon te geven en daarna met elkaar te spelen. Met een taart van ‘onze’ bakkerij werd het nieuwe jaar gevierd. Een mooi moment om te delen met elkaar.
We hopen dat 2016 ook voor Kumi een bijzonder jaar mag worden!
   
Piepkleine kuikentjes!
 

Achterop de fiets!
 
Met elkaar de taart aansnijden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten