donderdag 28 februari 2019

Bouw en renovatie project afgerond!


 
Half februari was de feestelijke hand-over van de aanbouw en de gerenoveerde operatie afdeling. Ruim zes maanden heeft een team van bouwers, schilders en timmermannen onder leiding van aannemer Joseph Odeke van Prio Ltd. hard gewerkt om de bestaande operatiekamers te renoveren en de aanbouw eraan te maken. Hierdoor is het operatiegebouw twee maal zo groot geworden en zodanig gerenoveerd dat het beter voldoet aan kwaliteitseisen voor infectie controle.
Zoals beschreven in de weblog van augustus 2018 heeft Ouke vrijwel vanaf het begin van het project meegeholpen met de plannen, de voorbereidingen en de begeleiding van de (ver)bouw. Ontzettend gaaf dus om nu ook de officiële hand-over te kunnen organiseren samen met het ziekenhuis.
 
Verpleegsters helpen mee met de versiering maken
De ceremonie bestond uit het doorknippen van een lint ter opening van het gebouw, een rondleiding voor alle medewerkers, genodigden en bezoekers, vervolgens toespraken, wat een zeer favoriet onderdeel is in Uganda: men kan echt eindeloos lang speechen op een feest… en daarna het aansnijden van de taart met muziek en dansen als afsluiting.
Er was een muziekgroep uit Oseera, een dorp bij Lake Besina, uitgenodigd. Erg leuk is dat deze groep mannen met lokale instrumenten ook op de feestelijke start en afsluiting van onze vorige projecten aanwezig waren. Wordt bijna een traditie! De taart, bestaande uit drie lagen, kwam uiteraard uit onze eigen bakery! Op de ochtend zelf nog even het versieren van de tafel, het lint voor de deur geregeld samen met een aantal verpleegsters, snel de laatste dingen opgeruimd en de hand-over kon beginnen!
 
Interview medisch directeur door NTV
De toespraken werden gedaan door de medisch directeur Olupot, de aannemer, ziekenhuis management, de dominee, lokale politieke vertegenwoordigers en uiteraard mocht Ouke als projectmanager ook een praatje houden. Het was een behoorlijk evenement waar zelfs de nationale televisie op af was gekomen! Ook is er een stuk in de lokale krant geschreven. De opening van een vernieuwde operatie afdeling is voor de mensen hier een enorme vooruitgang van medische zorg. Het kan een groot verschil maken in vele levens! Dankzij de inzet van de initiatiefnemers en de vele sponsors was het mogelijk om dit project voor Kumi Hospital te doen. Ontzettend bedankt!
 
Mijn bijdrage aan de dag: foto's maken...
...en samen alles klaarzetten voor de opening!

Doorknippen van het lint

Veel enthousiasme om binnen te kijken!

Rondleiding door de operatiekamers
 
Na de opening moet alles schoongemaakt en weer ingericht worden.

Toespraak van Ouke

De aannemer stelt trots een deel van zijn team voor.

Officieel aansnijden van de taart!

Er was genoeg voor iedereen!

De Oseera muziekgroep


1 opmerking: