donderdag 5 april 2012

12 maanden in Kumi

Het is vandaag precies een jaar geleden dat we in Uganda aankwamen en naar Kumi Hospital reisden om voor het energieproject van Stichting Kyoga aan de slag te gaan. In de afgelopen twaalf maanden hebben we vele mooie ervaringen opgedaan tijdens ons werken en wonen onder de Afrikaanse zon. De medewerkers van het ziekenhuis zijn inmiddels voorzien van stroom in de huizen, maar samen met de ESCo manager is het van belang het project nog enige tijd te begeleiden. Zo willen we ook het duurzaam gebruik van energie, zowel thuis als in het ziekenhuis, verder verbeteren. Daarnaast zijn we door de Stichting Kumi Hospital Uganda en de Kumi Farm Foundation gevraagd om een aantal projecten te begeleiden en op te starten.

Het afgelopen jaar hebben we, naast het energieproject ook andere taken op ons genomen, waardoor het contact met deze Stichtingen al ontstaan was. Ouke heeft zich bijvoorbeeld met de Farm bezig gehouden, hebben samen de renovatie van de kinderafdeling begeleid, ondersteuning geboden aan het ziekenhuismanagement en voor de Australische Stichting COHAD de samenwerking rondom de bakkerij op het ziekenhuisterrein opgepakt.

Omdat Kumi Hospital dus op vele manieren ondersteuning kan gebruiken, hebben we in februari besloten ons verblijf in Uganda nog met enkele maanden te verlengen. Ondanks het gemis van familie en vrienden, willen we nog tot eind juli 2012 in Kumi blijven wonen om ons in te zetten voor de mensen om ons heen. Dat betekent dat we vanaf vandaag onze verlengperiode ingaan in plaats van terug naar Nederland vliegen... Twijfelen over deze beslissing hebben we zeker gedaan, maar het gevoel om het energieproject voor Kyoga goed af te kunnen ronden en daarnaast voor de Kumi Hospital Uganda en de Farm Stichting te werken, was ook heel sterk.

Op deze weblog zullen we regelmatig over deze projecten gaan vertellen, met hiernaast nu ook de link naar de website van Stichting Kumi Hospital en Farm. Onder dit bericht een foto van de boerderij en een vergadering met de Energy Board.

We willen iedereen bedanken voor de steun, lieve post en mail die we mogen ontvangen, want het helpt ons om aan de andere kant van de wereld door te gaan met ons werk!


4 opmerkingen:

 1. Danielle Busscher13 april 2012 om 10:29

  We zullen voor jullie bidden en ik wens jullie Gods zegen toe voor de aankomende 3 maanden met alles
  wat jullie nog mogen doen en betekenen in uganda!

  Groeten van Daniƫlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ouke en Hanneke,
  Het is een fantastisch project dat jullie draaien. Petje af voor de doortastendheid en grondigheid waarmee jullie deze uitdaging tot een prachtig resultaat weten te brengen. Heel veel succes komende laatste maanden, en ik zie ernaar uit om jullie weer te spreken.

  Groeten, Henry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hanneke en Ouke,

  Wat gaat de tijd toch snel, een jaar alweer! Het zal vast een moeilijk besluit zijn geweest, maar het is wel een mooi besluit! Hopelijk kunnen jullie in die laatste maanden nog doen wat er moet gebeuren en veel betekenen voor de mensen daar in Kumi Hospital.

  Liefs en succes met alles! Sander, Janneke en Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Kanneke&Ouke,

  Heel veel succes nog de komende weken met jullie projecten. Wat hebben jullie een hoop kunnen betekenen voor de mensen daar, prachtig. Veel liefs Caro & Bou

  BeantwoordenVerwijderen