maandag 16 juli 2012

Bestemming Onbekend in Kumi


Even een kort bericht ter info: op dinsdag 26 juni is een uitzending op televisie geweest van Bestemming Onbekend over Kumi Hospital (te bekijken via Uitzending Gemist op internet).
Eind vorig jaar hebben we geholpen bij de voorbereidingen van dit programma en tijdens de opnameweek in Kumi de crew ondersteund met enkele organisatorische zaken. Het is daardoor erg bijzonder om te zien hoe het programma uiteindelijk is geworden: een goede weergave van het leven in Uganda en specifiek het werk op de verloskundige afdeling van Kumi Hospital. Ondanks dat het onze dagelijkse omgeving is, maken de beelden ook op ons indruk en besef je de heftigheid weer even...
Tegelijkertijd geeft het de noodzaak van Kumi Hospital aan en het belang van goede medische zorg. We herkennen de kwetsbaarheid van het leven, zeker in een ontwikkelingsland, die de uitzending laat zien, maar ervaren daarnaast ook de wilskracht van mensen. De twee meiden die de uitdaging van Bestemming Onbekend aangegaan zijn, zullen deze ervaring ongetwijfeld nooit meer vergeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten