dinsdag 7 juli 2015

UIC op bezoek

V.l.n.r.: David Etiang, dominee St. Martin Church, Richard en Wim van Welzen,
Henk Willem en Chris van Dorp, Kokas, Ouke en Anne
Afgelopen week zijn twee UIC directieleden, Henk Willem van Dorp en Wim van Welzen, beiden met hun (jongste) zoon, vanuit Nederland naar Uganda gekomen om te praten over de voortgang en ontwikkelingen op de farm.
Ouke heeft Henk Willem en Chris opgehaald in Kampala. Wim en zijn zoon Richard kwamen een paar dagen later vanuit Lira door naar Kumi.

Uiteraard zijn de heren op de farm geweest om een beeld te krijgen van de huidige staat van het land, de gewassen en machines. Ouke heeft van Henk Willem training in rijden met de tractor gehad, er is wat laswerk op de maaier uitgevoerd en geografische metingen gedaan voor het irrigatieplan. Overlegmomenten waren vooral bij ons thuis, met verse Ugandese koffie uit de koffiemolen. Wim had uit Lira tassen vol sinaasappels, passievruchten en mango’s meegenomen en in de avond aten we met elkaar in de Kumi Hospital guesthouse.

Samen taart eten op de veranda van ons huis
Omdat Hanneke deze week precies een jaar in dienst van de UIC was, hadden we chocoladetaart van de bakkerij geregeld. Ons buurmeisje dat met Anne aan het spelen was, deed gezellig mee!
In het weekend zijn we naar Mbale gegaan en o.a. bij de Nederlandse boer Jeroen langs gegaan om inspiratie op te doen. Hij heeft een kleinschalige melkboerderij en maakt ook kaas en yoghurt. We kennen boer Jeroen sinds enige jaren en het was leuk om hem weer eens te zien. Natuurlijk zijn we niet vertrokken zonder een kleine bol kaas!

Uitleg van de gids over de rotstekeningen

Ook zijn we naar de Nyero Rockpaintings gegaan, waar we na een flinke klim prachtig uitzicht over de omgeving hadden. Zondagochtend in de kerk werden de bezoekers zoals altijd naar voren gevraagd om zich voor te stellen. Mooi om te zien hoe enthousiast de mensen reageren: we kregen een tas vol maïskolven mee om thuis te roosteren.

Gisterochtend zijn ze weer uit Kumi vertrokken na een intensieve maar ook ontspannen tijd met elkaar! 


1 opmerking:

  1. he hanneke en ouke,
    Ik las jullie blog en vind het erg interessant en goed wat jullie doen. Wij zijn in 2013 vier maanden in Illula in Tanzania geweest en hebben daar in een hospitaaltje twee tropencouveuses geplaatst, maar nu functioneren ze volgens de arts daar niet meer goed. Hebben jullie nog suggesties hoe we vanuit Nederland het geheel daar zouden kunnen ondersteunen? En hebben jullie de naam van de firma die de couveuses maakt?
    Veel sterkte en blijdschap in jullie mooie werk!

    BeantwoordenVerwijderen