zondag 19 juni 2011

Ons huis

Het leek ons leuk om jullie het huis te laten zien hier in Uganda.
We wonen op ongeveer 10 minuten lopen van Kumi Hospital vandaan. Ons huis staat tussen de velden waarop medewerkers van het ziekenhuis hun gewassen verbouwen. Zelf proberen we ook wat te laten groeien in onze tuin: sweet potato, mais, bonen en pinda’s. Hopelijk kunnen we binnenkort ook tomaten planten en ons kippenhok afmaken.

Het huis is ruim en heeft een woonkamer met daarachter de keuken, een badkamer, apart toilet, slaapkamer en een logeerkamer. In de keuken staat een grote aardewerken pot welke in Uganda gebruikt wordt om drinkwater koel te houden. Wij hebben deze ook met water gevuld om flesjes mineraalwater in te leggen.

Bij de achterdeur biedt een verandadak van golfplaten schaduw en verderop in de tuin staat de banda. Een koele plek en leuk huisje voor gasten met daarachter onze hangmat in de schaduw van de bomen. Verder hebben we een vuurplaatsje gemaakt. Regelmatig komen er geiten en kippen onder het hek door om in onze tuin te scharrelen. In de avond zijn er allemaal vuurvliegjes die met hun stralende achterlijfjes sfeer geven.
Het is een fijne plek om te wonen!











2 opmerkingen:

 1. Zo, dat is flink opgeknapt, zeg! Ziet er leuk en netjes uit. Enne, in die hangmat zou ik best een poosje willen crashen... (toe aan vakantie).

  groetjes,
  Bram, Netty & Boys

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Echt wel een plek om je tuis te voelen lijkt me.... Leuk straks met jullie eigen verbouwde groenten en kipjes hihi. Voor de eieren alleen of ook t vlees brrrrrrrrrrrr :-)
  xxx Renske

  BeantwoordenVerwijderen